کابل قدرت

فهرست مطالب
خرید کابل قدرت

کابل قدرت دسته‌ای از کابل‌ها هستند که توانایی انتقال ولتاژ بسیار بالا و توان بیشتر از ۳۶۰۰۰ وات را دارند. به‌همین خاطر از این کابل‌ها در نیروگاه‌ها، کارخانه‌ها و مراکز توزیع برق، استفاده می‌شود. ساختار این کابل‌ها و عایق‌بندی آن‌ها به‌گونه‌ایست که برای انتقال ولتاژ و جریان بالا مشکلی ندارند و در برابر شرایط محیطی و جوی مختلف، ضریب ایمنی بالایی دارند. به‌منظور کاربردهای مختلف، کابل‌های قدرت در انواع گوناگون و با مشخصات مختلف تولید می‌شوند؛ برای مثال چنان‌چه قرار باشد از این سیم نسوز سیلیکونی در معادن استفاده شود، بایستی‌که پوشش و عایق آن‌ها مقاومت مکانیکی بیشتری داشته باشد. اما اگر قرار باشد از کابل قدرت در نیروگاه‌های برقی استفاده شود، باید توان انتقال قدرت بیشتری داشته باشند.

کابل قدرت

انواع کابل قدرت

کابل‌های قدرت بر اساس مقدار توان قابل انتقال، به سه دسته‌ی کلی کابل فشار قوی، کابل فشار متوسط و کابل‌های فشار ضعیف، تقسیم می‌شوند.

کابل فشار قوی

پرظرفیت‌ترین و قوی‌ترین نوع کابل قدرت با عنوان کابل فشار قوی شناخته می‌شود؛ به کابل‌هایی که ولتاژ نامی قابل انتقال‌شان بیشتر از ۳۰ کیلوولت باشد، کابل فشار قوی گفته می‌شود. این کابل‌ها که عمدتا در نیروگاه‌ها و شبکه‌های توزیع مورد استفاده قرار می‌گیرند، به‌طور معمول به‌صورت دفن شده در زیر زمین و یا در کانال‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. از لحاظ محافظت مکانیکی و عایق نیز این کابل‌ها با ویژگی‌های متفاوتی تولید می‌شوند که بایستی بر اساس کاربرد، به‌درستی گزینش شوند.

کابل فشار متوسط

کابل‌هایی که ولتاژ نامی قابل انتقال‌شان بین ۶ الی ۳۰ کیلوولت باشد اصطلاحا کابل فشار متوسط نامیده می‌شوند. این کابل‌ها نیز در شبکه‌های توزیع، واحدهای صنعتی و… مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کابل فشار ضعیف

اما ضعیف‌ترین ولتاژ نامی قابل انتقال، به کابل فشار ضعیف مربوط می‌شود. این کابل‌ها از نظر جنس عایق در دو جنس PVC و XLPE تولید و عرضه می‌شوند. کابل‌های فشار ضعیف در مقیاس‌های کوچک‌تر مانند کابل‌کشی‌های اصلی ساختمان‌ها، دستگاه‌های صنعتی و… کاربرد دارند.

⭐⭐⭐⭐⭐

با یک مشاوره رایگان با کارشناسان آگر سیلیکون بهترین گزینه را انتخاب کنید!

۰۹۱۲۱۲۱۳۲۶۵ – ۰۹۱۲۶۹۳۱۳۶۴  – ۰۲۱۳۳۹۰۸۵۱۰

⭐⭐⭐⭐⭐

ساختار کابل قدرت

کابل‌های قدرت با هادی‌هایی از جنس مس یا آلومینیوم و در تعداد رشته‌های مختلف و با ضخامت متفاوت، تولید و عرضه می‌شوند. برای انتقال ولتاژ و جریان بالا و همچنین حفظ موارد ایمنی، این کابل‌ها از چندین بخش متفاوت تشکیل می‌شوند:

خرید کابل قدرت

هادی کابل

هادی کابل قدرت از آلومینیوم یا مس ساخته می‌شود. این کابل‌ها در انواع تک رشته، دو رشته و تا ۵-۶ رشته و با سطح مقطع متفاوت تولید می‌شوند. به‌طور کلی کابل‌های قدرت را از این منظر به دو دسته‌ی کابل افشان و مفتول تقسیم می‌کنند؛ کابل‌های افشان تعداد رشته‌های بیشتر و با سطح مقطع کمتری دارد و انعطاف‌پذیر بوده و از جنس مس ساخته می‌شود. اما کابل‌های مفتول از جنس آلومنیوم یا مس ساخته شده و انعطاف‌پذیری کمتری نیز دارند.

گرافیت روی هادی

گرافیت که مستقیما بر روی هادی قرار می‌گیرد و آن را پوشش می‌دهد، برای ایجاد یکنواختی ساختار کابل است و به عمل شیلدینگ نیز کمک می‌کند. استفاده از گرافیت در ساخت کابل قدرت، جزو استاندارد ساختار آن‌ها محسوب می‌شود.

عایق کابل

عایق وظیفه‌ی حفاظت ایمنی از اتصال کابل را دارد. عایق‌ها از جنس‌های متفاوتی ساخته می‌شوند؛ معمولا عایق کابل‌های قدرت از جنس PVC و یا XLPE ساخته می‌شوند.

شیلد کابل

لایه‌ی فلزی‌ای که به‌صورت بافت گونه در داخل برخی از کابل‌ها مثل سیم‌های شارژر گوشی‌ها دیده‌ایم، شیلد کابل نام دارد. شیلدها از جنس آلومینیوم، فولاد و یا مس ساخته می‌شوند و به‌صورت نواری، سیمی و یا هر دو در کابل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. شیلدها علاوه بر افزایش سطح ایمنی، قدرت میزان اختلال در انتقال جریان برق را تا حد زیادی کاهش می‌دهند و در برابر امواج مغناطیسی کاملا مقاوم عمل می‌کنند.

آرمور کابل

آرمور کابل که به‌طور معمول از جنس PVC، PE و… ساخته می‌شود، از کابل در برابر آسیب‌ها و تنش‌های مکانیکی و پارگی، محافظت می‌کند و به‌طور کلی سبب افزایش ایمنی و مقاومت کابل می‌شود. کابل‌های آرموردار به‌عنوان کابل زره دار نیز شناخته می‌شوند.

نوار نیمه‌هادی

این لایه که معمولا در ساختار کابل‌های فشارقوی و فشار متوسط، به‌کار می‌رود، از الیاف و یا کاغذ موج‌دار ساخته می‌شود.

روکش نهایی کابل

روکش کابل برق که سطح نهایی و در تماس کابل‌ها را تشکیل می‌دهد، معمولا از جنس‌های مختلفی مانند PE و PVC و HDPE ساخته می‌شود و از کابل در مقابل آسیب‌های فیزیکی و صدمات محافظت می‌کند.

قیمت کابل قدرت

کاربرد کابل قدرت

در کلیه‌ی مواردی که نیاز به انتقال توان و ولتاژ نامی بالا باشد، از کابل قدرت استفاده می‌شود؛ این کابل‌ها با ظرفیت انتقال ولتاژهای نامی متفاوتی تولید و عرضه می‌شوند و کاربردهای متفاوتی در صنایع مختلف دارند. از این کابل‌ها در شبکه‌های انتقال و توزیع، صنایع و کارخانه‌ها، نیروگاه‌ها و… استفاده می‌شود. استفاده در بخش‌های متحرک به‌دلیل انعطاف‌پذیری بالا و همچنین تاسیسات مسکونی و صنعتی که تغییرات بار ناگهانی دارند نیز جزو سایر کاربردهای کابل قدرت محسوب می‌شود.
معمولا برای جلوگیری از خطرات، محافظت از خود کابل و جلوگیری از اختلال، کابل‌های قدرت را در زیر زمین دفن می‌کنند. توجه کنید که برای این منظور، عمق ۷۰ سانتی‌متری در خاک مناسب است و همچنین سعی کنید پس از ریختن کمی خاک نرم بر روی کابل، از یک لایه آجر روی آن استفاده کنید و سپس عمق باقیمانده را با خاک بپوشانید.

نکات مهم در خرید کابل قدرت

با وجود توان بالای سیستم‌هایی که به کابل قدرت احتیاج دارند و همچنین حساسیت برخی از این سیستم‌ها، نیاز است تا در انتخاب کابل مناسب، دقت کافی را به‌کار بگیرید. جنس هادی یعنی مسی یا آلومینیومی بودن آن، ولتاژ و جریان نامی قابل انتقال، میزان افت توان، کیفیت و جنس عایق به‌کار رفته، دارا بودن از قابلیت‌هایی چون آرمور یا همان زره، از جمله مهم‌ترین مواردی هستند که باید در انتخاب کابل قدرت، مورد توجه قرار گیرند. در برخی از موارد با توجه به کاربرد، داشتن همه‌ی قابلیت‌ها و توان نامی بالا، نیاز نیست و از نظر اقتصادی نیز به‌صرفه نخواهد بود. به همین خاطر توصیه می‌کنیم تا با توجه به میزان توان مورد نیاز و همچنین شرایط مکانیکی محیط استفاده، مشخصات کابل را به‌درستی انتخاب کنید.

سخن نهایی

در این مطلب سعی کردیم کابل قدرت را به صورت تخصصی و مختصر مورد بررسی قرار دهیم. می‌توانید انواع کابل قدرت را با کیفیتی بالا از فروشگاه اینترنتی آگر سیلیکون تهیه کنید و در زمان خود صرفه‌جویی کنید.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

📝امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد نظرات و تجربیات خود را از خواندن این مقاله از طریق کامنت با ما به اشتراک بگذارید.📝

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اشتراک گذاری
خرید کابل قدرت
فهرست مطالب