سیم نسوز سیلیکونی

سیم نسوز سیلیکونی یکی از انواع سیم‌های مورد استفاده در برق‌کشی است. همان‌طور که از نام این کابل مشخص است سیم‌های نسوز سیلیکونی از روکش به جنس سیلیکون تشکیل شده‌اند. البته باید گفت اکثر کابل و سیم‌های تولیدی در این زمینه دارای روکش به جنس سیلیکون هستند. سیلیکون نوعی پلاستیک ذوب و فشرده شده است که از ترکیب چندین مواد دیگر به دست میاید.
سیلیکون مقاومت بسیار بالایی داشته و در برابر گرما، سرما و حرارت استقامت خوبی از خود نشان می‌دهد اهمیت استفاده از سیم و کابل در صنایع و امور فنی غیر قابل انکار است. نوع کاربرد سیم نسوز عموماً در صنایع ساختمانی، برق‌کشی، امور صنعتی و کارخانه است. سیم و کابل‌های انتقال‌دهنده دارای انواع و اقسام متفاوتی بوده و بسته به محل استفاده می‌توان از نوع به خصوصی استفاده نمود.
در این بین سیم نسوز سیلیکونی یکی از پراستفاده‌ترین سیم و کابل‌ها به حساب می‌آیند. چیزی که سبب گسترش استفاده و تقاضا بیشتر برای این نوع سیم و کابل شده است ویژگی‌ها و مشخصات منحصربه‌فرد آن است. در حقیقت شاید مهم‌ترین ویژگی این سیم سیلیکونی که موجب شده تا بسیار مورد استفاده واقع شود نسوز بودن آن است.
سیلیکون استفاده شده در این نوع سیم باعث ایجاد مقاومت بالای آن در برابر حرارت و شعله است. همچنین با توجه به این مقاومت از سیم سیلیکونی بیشتر در نقاط حساس استفاده می‌شود. در حقیقت سیم‌های دارای عایق سیلیکونی قابلیت تحمل حرارت تا دمای ۲۵۰ و منفی ۶۰ درجه سانتیگراد را دارند. سیم‌ها از جنس سیلیکون معمولاً به رنگ قرمز، یا قهوه‌ای مایل به قرمز و مشکی تولید می‌شوند.

در حقیقت انجام برق‌کشی ساختمان و ابزار به صورت اصولی مستلزم استفاده از لوازم باکیفیت و مطمئن در این راستا است. به همین خاطر است که در امور فنی، به‌خصوص پروژه‌های بزرگ استفاده از سیم‌های نسوز سیلیکونی بسیار اهمیت دارد. با توجه به اهمیت استفاده از سیم‌ نسوز سیلیکونی ما قصد داریم تا در این محتوا به بیان سیم نسوز سیلیکونی و مشخصات این نوع سیم بپردازیم.

کسب اطلاعات بیشتر

برای کسب اطلاعات تکمیلی و استعلام قیمت روز محصولات با شماره‌های درج شده تماس حاصل فرمایید.

انواع سیم نسوز سیلیکونی

سیم‌های نسوز در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام‌شان قابلیت‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. دسته‌بندی سیم‌های نسوز بر اساس عایق و محدوده‌ی دمایی که قابلیت کار دارند، انجام می‌شود. مهم‌ترین انواع سیم نسوز سیلیکونی به شرح زیر است:

پایین‌ترین تحمل حرارتی در میان سیم‌های نسوز، به سیم‌های نسوز با پوشش PVC اختصاص دارد؛ این نوع سیم‌ها معمولا برای کارکرد در دمای زیر ۱۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد مناسب هستند و در دمای ۱۸۰ درجه دچار اشتعال می‌شوند.

عایق این سیم‌ها از جنس سیلیکون است. بسته به جنس و گرید سیلیکون به‌کار رفته در سیم‌های نسوز سیلیکونی، این سیم‌ها توان تحمل دمای ۲۰۰ الی ۳۰۰ درجه سانتی گراد را دارند. اما دقت کنید که در دمای حدود ۲۵۰ درجه و بالاتر برای مدت زمان کوتاهی دوام خواهند آورد.

نوعی دیگر از این سیم‌های نسوز وجود دارد که علاوه بر پوشش اولیه از جنس سیلیکون، پوشش ثانویه‌ای از جنس فایبرگلاس دارد و تحمل دمایی این نوع سیم‌ها تا ۷۵۰ درجه سانتی گراد است.
چرا که سیلیکون پلیمری است که به علت انسجام و شکل مولکولی که دارد، مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت داشته و از طرفی وجود رشته‌های درهم بافته شده‌ی فایبر گلاس، موجب مقاومت این نوع سیم‌ها در حرارات و آتش تا دمای ۷۵۰ درجه سانتی گراد می‌شود.

در صورت وقوع آتش‌سوزی در یک ساختمان و تا موقع رسیدن نیروهای آتش‌نشانی، مقابله با آتش‌سوزی بر عهده‌ی سیستم‌های اطفای حریق ساختمان است؛ در واقع همین سیستم‌ها نیز در اکثر اوقات وظیفه‌ی اطلاع به آتش‌نشانی را به‌عهده دارند. برای عملکرد صحیح این سیستم‌ها، نیاز است تا در دما و شرایط آتش‌سوزی، سیم‌ها و مدارهایی که وظیفه‌ی تغذیه این سیستم‌ها را دارند، دچار آسیب نشوند. برای این منظور، کابل‌های نسوز اعلام حریق با مقاومت در برابر شعله و آتش، می‌توانند تا مدت زمان مشخصی به کارکرد خود ادامه دهند. در واقع کابل اعلام حریق و کابل ضد شعله با هم متفاوت‌اند؛ کابل ضد شعله صرفا می‌تواند از انتشار آتش‌سوزی جلوگیری کند، اما کابل‌های اعلام حریق به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که اجازه می‌دهند مدار بتواند به فعالیت خود ادامه دهد.

کابل جرقه زن برای انتقال جریان لحظه‌ای با ولتاژ بالا از منبع تغذیه به محفظه‌ی احتراق مورد نظر است و برای این منظور علاوه بر مقاومت دمایی، باید توان انتقال جریان و ولتاژ مدنظر را داشته باشد. از این نوع کابل‌ها در ساخت خودرو، صنایع هوایی و ریلی، صنایع گازسوز و… استفاده می‌شود. روکش این کابل‌ها نیز به‌خاطر مقاومت دمایی بالای سیلیکون، معمولا از جنس سیلیکون ساخته می‌شود.

کاربرد سیم و کابل سیلیکونی

سیم و کابل‌های نسوز سیلیکونی دارای کاربرد گسترده‌ای هستند. در حقیقت باید گفت کاربرد سیم و کابل نسوز بسیار زیاد بوده و تقریباً در هر نقطه‌ای از امور فنی و برق‌کشی از این نوع سیم و کابل استفاده می‌شود. با این حال بیشترین استفاده از سیم و کابل نسوز در امور صنعتی است. از جمله مهم‌ترین کاربرد سیم‌های نسوز سیلیکونی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سیم نسوز

مزایا سیم نسوز سیلیکونی

از جمله مزایای سیم‌های نسوز سیلیکونی به شرح زیر است:

◀ سیم‌های نسوز سیلیکونی مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت، آتش، شعله، اشعه فرابنفش، مادون قرمز و ولتاژ بیش از اندازه از خود نشان می‌دهند.

◀ دامنه تحمل دمایی چه منفی و چه مثبت در این نوع از سیم و کابل گسترده است به‌گونه‌ای که سیم و کابل نسوز می‌تواند از دمای منفی ۶۰ تا دمای مثبت ۲۵۰ درجه سانتیگراد را تحمل کند.

◀ سیم و کابل سیلیکونی به‌واسطه عایق محکم و مقاوم سیلیکونی خود در برابر عوامل محیطی از جمله برودت، گرما، رطوبت، گرد و خاک و خشکی هوا بسیار مقاوم است.

◀ سیم و کابل سیلیکونی مقاومت بسیار بالایی در برابر عوامل مخرب مانند الکل، چربی و مواد اسیدی دارد.

◀ سیم نسوز به‌واسطه عایق سیلیکونی خود دارای انعطاف بسیار زیادی بوده که همین امر هم سبب حمل راحت‌تر شده است. همچنین این ویژگی سبب می‌شود تا سیم سیلیکونی در ابعاد طویل فضای کمتری را اشغال نماید. انعطاف بالای سیم‌های نسوز سیلیکونی، استفاده از آن‌ها را در مناطق مهم و حساس تسهیل می‌بخشد.

◀ در صورت آسیب و یا اشتعال سیم‌های سیلیکونی، این نوع سیم از خود دود کمتری به نسبت سایر سیم و کابل‌ها آزاد می‌کند همچنین خود این دود سمی نبوده و نمی‌تواند موجب خطر و یا مسمومیت شود.

معایب سیم نسوز سیلیکونی

از جمله معایب سیم و کابل سیلیکونی می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:

◀از آنجایی که سیم و کابل‌های نسوز دارای عایق سیلیکونی هستند و از آنجایی که خود سیلیکون از پلاستیک تهیه شده است بازیافت این نوع از سیم و کابل در طبیعت مشکل بوده و در درازمدت می‌تواند موجب آسیب و تخریب محیط زیست شود.

◀ سیم و کابل‌های نسوز سیلیکونی به‌واسطه قابلیت‌های مؤثر و مفید خود نسبت به سایر سیم و کابل‌ها از قیمت بیشتری برخوردار هستند به همین خاطر استفاده از این نوع سیم و کابل در ابعاد زیاد می‌تواند هزینه‌های زیادی را به دنبال داشته باشد.

استاندارد سیم نسوز

صنعت ساخت سیم و کابل‌های نسوز به دلیل اهمیت این سیم‌ها در تاسیسات ساختمانی بایستی از استانداردهای خاصی پیروی نماید. این استانداردها شامل استانداردهای داخلی و بین المللی هستند . 

استاندارد ملی ایران برای سیم و کابل نسوز ISIRI  و استاندارد بین المللی در این خصوص موسوم به IEC کار نظارت بر نحوه تولید این سیم‌های ضد حریق را بر عهده دارند، مواردی که تحت نظارت این استانداردها بایستی در تولید سیم‌های نسوز به کار گرفته شود شامل ابعاد فیزیکی و شیمیایی، سایز سطح مقطع سیم، درصد خلوص سیلیکون به کار رفته، میزان تحمل در مقابل کشیدگی، میزان تحمل حرارت و دما، خلوص مس هادی سیم و مواردی از این دست است.

 سیم و کابل‎‌های نسوز در انواع مختلفی مثل کابل قدرت، کابل فشار قوی جریان برق، کابل کنترل، کابل اعلام حریق، کابل ابزار دقیق، کابل‌ها و سیم‌های دو روکش بافت، سیم و کابل جرقه زن تولید می‌شوند.

کابل‌های اعلام حریق در واقع کابل‌های نسوز هستند که در سیستم‌های اعلان و اطفا حریق استفاده می‌شوند.  استاندارد ساخت این کابل‌ها بایستی به گونه‌ای باشد که در زمان حریق، جریان عبوری از طریق هادی سیم یا کابل قطع نمی‌شود، زیرا اگر جریان عبوری از هادی سیم قطع شود کار اطفا حریق هم متوقف خواهد شد. در واقع طبق استانداردهای تولیدی، ترکیبات سیلیکونی این کابل‌ها می‌توانند تا 3 ساعت در مقابل قطع جریان مقاومت کنند از همین جهت کار اطفا حریق با مانع و مشکلی روبه رو نخواهد بود. کابل‌های اعلام حریق در سه نوع 250 درجه سانتی گراد، 750 درجه و 900 درجه سانتی گراد در بازار مصرف یافت می‌شوند که انتخاب هر کدام بستگی به نوع و محل استفاده از آن‌ها دارد.

از انواع سیم‌های نسوز طبق استانداردهای تولیدی، در صنایع حساس مانند کارخانجات ذوب فولاد و آهن ، شیشه سازی، ریخته گری و مکان‌های مستعد حریق استفاده می شود، زیرا این سیم‌ها به لحاظ ویژگی ذاتی غیر قابل اشتعال خود، از ایمنی فوق العاده‌ایی برخوردار هستند و در برابر خطراتی دیگری هم مانند شدت جریان الکتریسته بالا، افزایش ناگهانی درجه حرارت به طور مستقیم و غیر مستقیم مقاوم هستند.

سیم نسوز سیلیکونی SIF آگر سیلیکون

approx weightoverall diameternaminal thickness of msuiationnumber of stranding*singel core diameternumber of cond.*cross section
4.31.90.60.186*80.25*1
82.10.60.186*160.50*1
112.20.60.186*240.75*1
142.50.60.186*321.0*1
192.80.70.227*321.5*1
303.40.80.227*522.5*1
484.20.80.282*564.0*1
715.20.80.282*846.0*1
1207.01.00.388*8010*1
1808.41.00.386*12516*1
29010.31.20.386*19625*1
40011.61.20.386*26635*1
55013.91.40.282*72850*1
75016.01.40.386*57070*1
100018.41.60.386*74095*1
126020.01.60.386*931120*1
خرید سیم نسوز سیلیکونی
قیمت سیم نسوز

راه های ارتباطی با مجموعه

بهترین سیم نسوز

سیم‌های نسوز در انواع مختلفی برای کاربردهای متفاوتی تولید می‌شوند این که بهترین نوع سیم نسوز چه سیمی است کاملا بستگی به کاربرد و نوع استفاده از سیم دارد. مثلا سیم‌های نسوز با روکش پی وی سی قابلیت تحمل دمایی‌شان تا ۱۸۰ درجه سانتی گراد است و نسبت به سایر سیم‌های نسوز از تحمل دمایی پایین‌تری برخوردار هستند، در مقابل سیم‌های نسوز سیلیکونی قادرند تا دمای ۲۰۰-۲۵۰ درجه سانتی گراد را تاب آورند و به دلیل اینکه در تولید این سیم‌ها از پلیمر فاقد هالوژن استفاده شده است میزان گاز سمی متصاعد شده از این سیم‌ها به محیط اطراف کمتر است؛ از این رو در آلودگی محیطی نقش کمتری به این لحاظ ایفا می‌کنند. در بین سیم‌های نسوز، سیم‌های دو روکش‌دار که دارای یک روکش سیلیکونی و یک روکش از فایبرگلاس هستند تا ۷۵۰ درجه سانتی گراد را تحمل می‌کنند بنابراین قابلیت تحمل دمایی آن‌ها از دو سیم ذکر شده بالاتر است. 
بایستی این نکته را به خاطر داشت که درست است که مقاومت سیم‌های نسوز در برابر حریق بسیار بالاست ولی این به معنی این نخواهد بود که این سیم‌ها هرگز نمی‌سوزند یا آتش نمی‌گیرند بلکه دارای مقاومت و تحمل بالایی در حریق‌ها هستند. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، سیم‌های نسوز از جنس عایق‌های مختلفی در بازار عرضه می‌شوند که یکی از انواع این سیم‌های نسوز، سیم‌های نسوز سیلیکونی هستند که در یک عایق به صورت روکش از جنس سیلیکون قرار داده شده‌اند و قابلیت تحمل درجه حرارت بسیار بالا را دارا هستند.
سیلیکون از ترکیبات سیلیسیم Si است که در جدول طبقه‌بندی عناصر در رده شبه فلزات طبقه‌بندی شده است، خواص سیلیکون به گونه‌ای است که با گذشت زمان به لحاظ فیزیکی و شیمیایی ثابت است. سیلیکون قادر است در برابر شرایط محیطی مانند رطوبت، نور مستقیم خورشید، گرما و سرما در بازه دمایی ۶۰- درجه سانتی گراد تا ۲۵۰+ درجه سانتی گراد از خود مقاومت نشان دهد، به همین دلیل سیم و کابل‌های نسوز سیلیکونی در مقابل حرارت و آتش سوزی بسیار مقاوم هستند. البته مقاومت بالا در برابر دما، تنها شاخصه‌ی سیم‌های نسوز سیلیکونی نیست و از دیگر ویژگی‌های شاخص این سیم‌ها می‌توان به مقاومت عالی در برابر خوردگی، رطوبت، اشعه‌های مضر و مواد اسیدی اشاره کرد.
دسته‌ی دیگر سیم‌های نسوز که کاربری خاص خود را دارند، سیم‌های مختص سیستم‌های اعلام حریق هستند؛ سیم‌ها و مدارهایی که وظیفه‌ی تغذیه سیستم‌های اطفای حریق ساختمان را بر عهده دارند، بایستی علاوه بر مقاومت در برابر آتش سوزی، تا مدتی به کار خود نیز در دمای بالا ادامه دهند تا سیستم از کار نیفتد.

نمایندگی سیم نسوز در لاله زار

شرکت سیلیکون کابل آگر البرز عرضه کننده انواع سیم‌های نسوز سیلیکونی با ابعاد و ویژگی‌های متعدد در خیابان لاله زار تهران می‌باشد، برای خرید سیم سیلیکونی می‌توان علاوه بر مراجعه حضوری، محصول مورد نظر خود اعم از سیم‌های نسوز سیلیکونی و دیگر محصولات را از طریق وبسایت این شرکت هم سفارش داد. در مورد هزینه سفارش این سیم‌های نسوز بایستی یادآوری گردد که عوامل متعددی در تعیین قیمت سیم نسوز دخالت دارند از جمله این عوامل می‌توان به شیلد دار بودن یا نبودن، نوع شیلد، درصد خلوص پوشش سیلیکونی، جنس عایق، میزان سطح مقطع سیم‌ها، برند تولید کننده سیم نسوز و بسیاری از عوامل دیگر هستند که بر روی قیمت نهایی سیم نسوز برای مشتریان تاثیر مستقیم می‌گذارند.

خرید سیم نسوز سیلیکونی

خرید سیم نسوز سیلیکونی می‌تواند فواید بسیاری را به دنبال داشته باشد. در حقیقت لازم به ذکر است که سیم و کابل نسوز نسبت به سایر سیم و کابل‌ها حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد قیمت بیشتری دارد. همچنین این نوع سیم و کابل دارای مقاومت و ایمنی بسیار زیادی است. به همین خاطر استفاده از آن در مناطق پرخطری چون هتل، مدرسه، دانشگاه، صنایع بزرگ و پیشرفته تا حد زیادی از هر اتفاق ناخوشایند و خطرساز و همین‌طور آتش‌سوزی جلوگیری می‌کند.
یکی از مباحث مهم در بحث خرید سیم و کابل‌ها قیمت آن است. قیمت سیم نسوز سیلیکونی به فاکتورهای زیادی وابسته است. این فاکتورها از جمله ابعاد سیم و کابل، اندازه دقیق سیم و کابل، فروشگاه عرضه‌کننده و عوامل دیگر است، به همین خاطر نمی‌توان قیمت مشخص و یکسانی را در خصوص سیم و کابل‌ها بیان نمود.

بروز رسانی در 4 شهریور 1402